Kikare

I vårt utbud hittar du ett brett utbud av kikare och optisk utrustning för olika användningsområden och behov. Oavsett om du vill observera fåglar, ge dig ut på vandring i fjällen eller helt enkelt vill ha med dig en kikare när du utforskar naturen, så har vi något för dig. Vi erbjuder allt från kompakta kikare som är lätta att bära med sig, till större och mer avancerade modeller.

Förstoring

På varje kikare finns en sifferkombination, till exempel 8x42. Den första siffran talar om vilken förstoring kikaren har, en 8x42-kikare har alltså åtta gångers förstoring. I praktiken innebär det att något som är 80 meter bort upplevs i kikaren som att det vore 10 meter bort.

Frontlinsdiameter

Den andra siffran på kikaren anger frontlinsens diameter i millimeter. I vårt exempel med en 8x42-kikare har den alltså 42 millimeters frontlinsdiameter. Ju större diameter desto ljusstarkare bild ger kikaren. Använder du alltid kikaren i fullt dagsljus räcker ofta 20-25 millimeter, men ska den användas i gryning och skymning bör den vara större, för att släppa in mer ljus. Våra bästsäljande modeller är bland annat våra 8x25-, 8x30-kikare som smidiga och lätta att bära med sig. Vi erbjuder även 10x42- och 10x50-kikare som passar perfekt för exempelvis fågelskådning.

KÖP KIKARE TRYGGT ONLINE

Hos oss kan du kan enkelt och smidigt köpa kikare online och få din vara tryggt levererad hem till dig eller till närmsta ombud. Du är även välkommen att besöka vår butik på Hornsgatan i Stockholm. Här kan du få personlig rådgivning och testa kikare innan du bestämmer dig. Varmt välkommen!