Filtrera efter
Pris
1.490 SEK106.000 SEK
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
Bästsäljare˄˅

Teleskop & Stjärnkikare

Att studera stjärnhimlen har i alla tider fascinerat människan. Med ett astronomiskt teleskop, även kallat stjärnkikare, kan du komma närmare både stjärnor och planeter. Ju större frontöppning ett teleskop har, desto mer ljus samlar det upp, vilket ger bättre skärpa vid höga förstoringsgrader och bättre återgivning av detaljer. Våra större stjärnkikare har oftast speglar, så kallade reflektorer, istället för linser.

OM VÅRA TELESKOP

Till våra teleskop följer det alltid med minst ett okular men du kan även komplettera med fler för att få önskad förstoring. Hög förstoring är roligt när man ska titta på planeter och månen, medan en lite lägre förstoring lämpar sig bra när man vill studera nebulosor, galaxer och stjärnhopar. Vissa teleskop har dessutom en motor med så kallad ”Goto-funktion”, som hjälper dig att hitta det du vill se på stjärnhimlen.

Du kan enkelt köpa teleskop och stjärnkikare online hos Gunnar Olssons Foto, men vi har även flera modeller uppställda i butiken på Hornsgatan i Stockholm. Varmt välkommen in till oss!