Filtrera efter
Pris
1.495 SEK147.900 SEK
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
Bästsäljare˄˅

Tubkikare

En bra tubkikare är en av de viktigaste delarna av en fågelskådares utrustning. För de tillfällen då förstoringen i din handkikare inte räcker till så är tubkikaren det perfekta redskapet för att komma ännu närmare. En tubkikare på stativ passar även bra som utsiktskikare i fönstret, på balkongen eller verandan.

Det som skiljer en tubkikare från en handkikare är framförallt en större frontlins, normalt 50 till 100 mm, och en högre förstoring, ca 15-75x. Det är den stora frontlinsen som gör att en tubkikare kan ge de höga förstoringar som den gör, utan att bilden blir för mörk.

En hög förstoring kräver inte bara mycket ljus, utan även bra stabilitet. Därför är ett stabilt och bra stativ nödvändigt. Många väljer idag stativ av lättviktsmaterialet kolfiber istället för aluminium för att komma ner i vikt, om tubkikaren ska bäras runt mycket.

Okularet, den del du tittar i, är det som bestämmer vilken förstoring tubkikaren ger. Idag köper de flesta sin tubkikare med ett zoomokular, som gör att du enkelt och snabbt kan ändra förstoringen.

De flesta tubkikare kan du komplettera med en adapter för att kunna fotografera genom tubkikaren med en systemkamera, kompaktkamera eller smartphone.

Vi har ett brett utbud av tubkikare som du kan köpa antingen som de är eller i kompletta, noga utvalda paket med stativ och väska. I sort sett alla tubkikare du ser här finns uppställda i vår butik på Hornsgatan i Stockholm om du vill testa och jämföra.