Filtrera efter
Pris
1.495 SEK159.200 SEK
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
Bästsäljare˄˅

Tubkikare

En bra tubkikare är en av de viktigaste delarna av en fågelskådares utrustning. För de tillfällen då förstoringen i din handkikare inte räcker till så är tubkikaren det perfekta redskapet för att komma ännu närmare. Vi har ett brett utbud av tubkikare som du kan köpa antingen som de är eller i kompletta, noga utvalda tubkikarepaket med stativ och väska. I stort sett alla modeller du ser här finns uppställda i vår butik på Hornsgatan i Stockholm om du vill testa och jämföra. Köp kikare hos oss och upplev skillnaden!

Tubkikare med stativ

En tubkikare med stativ passar bra som utsiktskikare i fönstret, på balkongen eller verandan. En hög förstoring kräver inte bara mycket ljus, utan även bra stabilitet. Därför är ett stabilt och bra stativ nödvändigt. Många väljer idag stativ av lättviktsmaterialet kolfiber istället för aluminium för att komma ner i vikt, om tubkikaren ska bäras runt mycket. Hos oss hittar du ett omfattande utbud av tubkikare med stativ för att maximera din naturupplevelse.

Bra tubkikare för fågelskådning & naturupplevelser

En bra tubkikare är perfekt för fågelskådning och erbjuder en oslagbar kombination av skärpa, förstoring och ljusinsläpp. Det som skiljer våra tubkikare från våra handkikare är framförallt en större frontlins, normalt 50 till 100 mm, och en högre förstoring, ca 15-75x. Det är den stora frontlinsen som gör att en tubkikare kan ge de höga förstoringar som den gör, utan att bilden blir för mörk. Okularet, den del du tittar i, är det som bestämmer vilken förstoring den ger. Idag köper de flesta sin kikare med ett zoomokular, som gör att du enkelt och snabbt kan ändra förstoringen.

Komplettera med rätt tillbehör

De flesta tubkikare kan du komplettera med en adapter för att kunna fotografera genom kikaren med en systemkamera, kompaktkamera eller smartphone.