Filtrera efter
Pris
990 SEK64.900 SEK
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
Bästsäljare˄˅

Fågelskådning & Natur

Här ser du våra populäraste kikare för fågelskådning och natur.

Vi erbjuder ett stort utbud av kikare som passar bra för fågelskådning och andra allmänna naturobservationer. De handhållna kikarna i den här kategorin har oftast åtta till tio gångers förstoring och en frontlinsdiameter på 30 till 50 millimeter. Vill du kunna använda kikaren även i gryning och skymning så bör du ha en modell med en stor frontlins som släpper in mycket ljus. Vill du snarare ha en kikare som är mindre och lättare så bör du välja en modell med en något mindre frontlins. Om du vill vara säker på att kunna hålla kikaren helt stilla är det bra att välja någon av de lägre förstoringarna. Då får du en lugn och stabil bild som gör det lätt för dig att urskilja detaljer.

Vill du kunna se även de minsta detaljerna på längre avstånd är en tubkikare ett bra alternativ. Det som skiljer en tubkikare från en handkikare är framförallt en större frontlins, normalt 50 till 100 mm, och en högre förstoring, ca 15-75x. Det är den stora frontlinsen som gör att en tubkikare kan ge de höga förstoringar som den gör, utan att bilden blir för mörk.

Det finns många modeller att välja mellan och något som kan vara bra att tänka på är att välja en gasfylld kikare som då både är vattentät och säkrad från att smuts tränger in i kikaren och skadar optiken. Ta också med i beräkningen att kikare i de högre prisklasserna i regel har en finare optik som bland annat ger en bättre ljusstyrka och därför kan kompensera för en mindre frontlins till viss del. Det skiljer också på synfält och närgräns mellan modellerna och för nybörjaren kan ett stort synfält vara bra för att enklare få in det man vill spana på. De flesta kikare här finns att testa i vår butik på Hornsgatan i Stockholm.

Här ser du som sagt ett urval av våra kikare för fågelskådning och natur, för att bläddra bland alla våra kikare klicka här.