Filtrera efter
Pris
990 SEK68.900 SEK
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
Bästsäljare˄˅

Kikare fågelskådning

Här ser du våra populäraste kikare för fågelskådning och natur.

Vi erbjuder ett stort utbud av kikare för fågelskådning för både nybörjare och erfarna fågelskådare. Oavsett om du letar efter kompakt och lättviktig kikare för dina vandringar i naturen eller en kraftfull och högpresterande kikare, har vi det du behöver. De flesta fågelkikare finns att testa i vår butik på Hornsgatan i Stockholm. Välkommen!

Så väljer du kikare för fågelskådning

För att göra ett välgrundat val av kikare för fågelskådning, måste du först bestämma om du föredrar en handhållen kikare eller en tubkikare. Dessutom måste du ta hänsyn till faktorer som önskat observationsavstånd, ljusförhållanden, bildkvalitet, prisnivå, samt kikarens storlek och vikt. Det kan vara bra att tänka på att välja en gasfylld kikare som då både är vattentät och säkrad från att smuts tränger in i kikaren och skadar optiken. Ta också med i beräkningen att kikare i de högre prisklasserna i regel har en finare optik som bland annat ger en bättre ljusstyrka och därför kan kompensera för en mindre frontlins till viss del. Det skiljer också på synfält och närgräns mellan modellerna och för nybörjaren kan ett stort synfält vara bra för att enklare få in det man vill spana på.

Handhållen kikare

Vår handkikare för fågelskådning har oftast åtta till tio gångers förstoring och en frontlinsdiameter på 30 till 50 millimeter. Vill du kunna använda kikaren även i gryning och skymning så bör du ha en modell med en stor frontlins som släpper in mycket ljus. Vill du snarare ha en kikare som är mindre och lättare så bör du välja en modell med en något mindre frontlins. Om du vill vara säker på att kunna hålla kikaren helt stilla är det bra att välja någon av de lägre förstoringarna. Då får du en lugn och stabil bild som gör det lätt för dig att urskilja detaljer.

Tubkikare

Vill du kunna se även de minsta detaljerna på längre avstånd ska du välja en tubkikare för fågelskådning. Det som skiljer en tubkikare från en handkikare är framförallt en större frontlins, normalt 50 till 100 mm, och en högre förstoring, ca 15-75x. Det är den stora frontlinsen som gör att en tubkikare kan ge de höga förstoringar som den gör, utan att bilden blir för mörk.