Filtrera efter
Pris
4.990 SEK39.900 SEK
Sortera efter
Produktnamn˄˅
Pris˄˅
Tillagd˄˅
Bästsäljare˄˅

Natt & Mörker

Här ser du våra populäraste kikare för bruk under natt och mörker.

När du ska ha en kikare som du kan använda under dåliga ljusförhållanden finns det två kategorier beroende på hur pass dåligt ljus du ska använda den i. Ska du kunna kolla på natten när det är mer eller mindre helt mörkt ska du ha en så kallad ljusförstärkare. Ljusförstärkare, även kallt nattkikare eller mörkerkikare, har generellt ganska låg förstoring då det handlar om att kunna se i mörker snarare än att kunna se på stora avstånd. En ljusförstärkare fungerar som så att den tar det befintliga ljuset och förstärker det ett antal tusen gånger. Hur många gånger den förstärker ljuset avgörs av vilken generation den är klassad som, ju högre generation desto kraftigare förstärkning.

Om du ska använda kikaren i gryning och skymning när det är dåligt ljus, men inte helt mörkt, kan du använda en vanlig kikare som har en bra ljusstyrka. Ljusstyrkan avgörs av två faktorer; utträdespupillen, som avgörs av förhållandet mellan frontlinsens storlek och förstoringen, och kikarens ljustransmission, alltså hur stor del av ljuset som kikarens optik släpper igenom.

Här ser du som sagt ett urval av våra kikare för natt- och mörkeranvändning, för att bläddra bland alla våra kikare klicka här.