Köpvillkor

Gunnar Olssons Foto AB
Hornsgatan 91
117 26 Stockholm

Tel: 08-55 60 60 50
Fax: 08-55 60 60 52
Org.Nr: 556213-0137
E-post: info@gofoto.se


Priser

Priserna inkluderar mervärdesskatt (moms). Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, slutförsäljningar etc. Dessa meddelas vid beställning.


Betalalternativ - Walley Checkout

I samarbete med Walley erbjuder vi betalning med Walley Checkout. Walley Checkout samlar alla de viktiga betalsätten i en och samma lösning – välj mellan direktbank- och kortbetalning, faktura eller delbetalning (betalningsalternativen kan variera över tid). Du bestämmer själv vilket betalsätt du vill använda i kassan, innan du bekräftar köpet.

Faktura eller delbetalning innebär att du får hem varorna innan du betalar. Du kan sedan välja att antingen betala hela beloppet på en gång eller dela upp det i mindre delar. Förfallodatum kan skilja sig åt och framgår på den faktura eller delbetalningsavi som skickas till dig. Leveranssätt samt eventuella avgifter som tillkommer visas i kassan innan du bekräftar köpet. En mindre kreditprövning görs, som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

my.walley.se kan du se och betala alla dina fakturor från Walley.

För att se fullständiga villkor för Walley Checkout se länkarna nedan:

Allmänna villkor för faktura och kontokredit

Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation


Leveranser

MyPack Collect - MyPack Collect är det som tidigare hette Posten Postpaket. Detta leveranssätt innebär att dina varor skickas till närmaste PostNord-ombud. När det finns på plats aviseras du via sms om du angett ett mobilnummer. Har du inte angett mobilnummer kommer en avi istället skickas hem till dig, något som gör att leveransen tar 1-2 dagar extra. Normalt tar det cirka 2-4 vardagar från att du lagt din beställning tills varorna finns att hämta ut. Fraktfritt.

Företagspaket (PostNord Parcel) - När du som företag beställer med leveranssätt Företagspaket sker leveransen endast till företagets leveransadress, vardagar mellan 08.00-16.00. PostNord levererar utan att kontakta dig först. Finns ingen på plats som kan ta emot leveransen lämnas en avi och du kan sedan hämta beställningen på PostNords utlämningsställe. Fraktavgift 179:-

Hämta hos oss - Hämta dina varor i butiken på Hornsgatan. Ta med ordernummer och legitimation. Kan endast hämtas av beställaren. Hur du hittar till butiken ser du under Kontakta oss. Fraktfritt.

Hemleverans - Vi har idag möjlighet att erbjuda hemleverans via Airmee och PostNord (MyPack Home). Bor du i ett område som Airmee levererar till kommer de att sköta leveransen, i övriga fall är det PostNord. Fraktavgift 99:-


Beställning utanför Sverige / Orders outside Sweden

För beställning till övriga länder än Sverige, kontakta oss.

For orders to countries other than Sweden, please contact us.


Garanti och köptrygghet

Om inget annat anges lämnas 2 års garanti på samtliga kikare och 1 års garanti på kameror. Enligt Konsumentköplagen har du som privatperson 3 års reklamationsrätt. Gofoto erbjuder dig 30 dagars bytes/returrätt på alla varor som är köpta hos oss. Kom ihåg att varan skall vara oanvänd och i originalförpackning. Returfrakten betalas av kunden och vi står för frakten tillbaka till dig vid alla byten. Det går även bra att komma in till butiken för retur eller byte.


Reklamation

Om produkten inte skulle motsvara dina förväntningar, kan du givetvis reklamera varan till oss. Vid en eventuell reklamation kontakta alltid oss så hjälper vi dig vidare med reklamationsärendet.


Integritetspolicy

Denna policy avser hur Gunnar Olssons Foto AB (Org.nr. 556213-0137, Hornsgatan 91, 11726 Stockholm) hanterar personuppgifter.
Gunnar Olssons Foto värnar om din personliga integritet och vi strävar alltid efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt och följa gällande lagar och regler för dataskydd. Med denna integritetspolicy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av Gunnar Olssons Foto.
Denna policy gäller för alla uppgifter som samlas in i samband med förfrågan, beställning, köp som du gör hos Gunnar Olssons Foto, genom användning av vår hemsida eller prenumerationer på nyhetsbrev.

Vem ansvarar för dina personuppgifter?
Gunnar Olssons Foto är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och att detta sker i enlighet med gällande lagstiftning.

När behandlar vi dina personuppgifter?
Gunnar Olssons Foto samlar in och behandlar dina personuppgifter för att du ska kunna handla varor eller kontakta oss vid exempelvis servicefrågor. Om du registerar dig som kund hos Gunnar Olssons Foto behandlar vi information som t.ex. köphistorik.

Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?
De personuppgifter Gunnar Olssons Foto samlar in och behandlar om dig i egenskap av kund som genomför köp är följande:

 • Namn och personnummer eller organisationsnummer
 • Telefonnummer och e-post
 • Adress
 • Betalningsuppgifter
 • Kundnummer
 • Kontoinformation
 • Uppgifter om dina inköp

För vilka ändamål behandlar vi dina uppgifter?
Gunnar Olssons Foto behandlar dina personuppgifter för att kunna:

 • upprätthålla våra förpliktelser till dig som kund vid köp, fakturering och support,
 • möjliggöra kundservice
 • tillhandahålla våra tjänster och hantera kundförhållandet
 • ge dig information och erbjudanden i nyhetsbrev och på vår hemsida,
 • bedöma vilka betalningssätt vi kan erbjuda dig, till exempel genom kreditbedömningar,
 • förhindra bedrägerier och följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar, och
 • kunna erbjuda marknadsföring via e-post

Laglig grund för behandling
Gunnar Olssons Foto behandlar alltid dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lagstiftning. Gunnar Olssons Foto behandlar dina personuppgifter när det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal med dig och när Gunnar Olssons Foto har ett annat legitimt och berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter, t ex ett intresse av att få marknadsföra sig mot besökare på webbplats eller ett intresse av att utveckla sin webbplats eller tjänster och/eller produkter. Om Gunnar Olssons Foto skulle behandla dina personuppgifter för något ändamål som enligt tillämplig lagstiftning kräver ditt samtycke, så kommer Gunnar Olssons Foto att inhämta ditt samtycke innan vi påbörjar en sådan behandling.

Hur länge sparas dina personuppgifter?
Gunnar Olssons Foto sparar dina personuppgifter i 24 månader efter det att kunden genomfört ett köp eller haft kontakt med Gunnar Olssons Foto eller så länge de krävs för att vi skall kunna fullgöra ändamålet som uppgifterna samlats in för. Gunnar Olssons Foto kan komma att spara uppgifterna längre om det behövs för att följa lagkrav eller för att bevaka Gunnar Olssons Foto rättsliga intressen, t.ex. om det pågår en juridisk process.

Vem lämnar vi ut personuppgifter till?
Gunnar Olssons Foto kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, vid exempelvis service eller support.
Till leverantörer av kort- och kommunikationstjänster samt till kreditupplysningsföretag vid ansökan om kredit vid köp.

Personuppgifter kan komma att lämnas ut av Gunnar Olssons Foto om det är nödvändigt för att följa lagkrav eller krav från myndigheter, för att tillvarata Gunnar Olssons Fotos rättsliga intressen eller för att förhindra bedrägerier. Gunnar Olssons Foto kan komma att överföra dina personuppgifter till land utanför EU/EES, om någon av Gunnar Olssons Foto leverantörer eller samarbetspartners befinner sig där. Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part.

Gunnar Olssons Foto har rätt att när som helst ändra Integritetspolicyn. Gunnar Olssons Foto kommer att i god tid meddela detta. Du har då rätt att säga upp avtalet om du inte godtar ändringen.

Säkerhet kring personuppgifter
För Gunnar Olssons Foto är säkerheten kring dina personuppgifter viktig och vi har därför vidtagit åtgärder för att skydda dessa.
Gunnar Olssons Foto ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning.
Gunnar Olssons Foto kommer på din begäran eller på eget initiativ att rätta, avidentifiera, radera eller komplettera uppgifter som upptäcks vara felaktiga, ofullständiga eller missvisande.

Rätt att begära ut din personuppgiftsinformation
Du kan skriftligen begära att få ett utdrag över vilka personuppgifter vi har sparat om dig.
Du har rätt att få felaktiga kunduppgifter rättade.
Du kan begära dina uppgifter radera eller anonymiserade om det inte längre är nödvändiga för de ändamål de samlats in för. Det kan dock finnas lagkrav som innebär att vi inte omedelbart får radera dina personuppgifter som t.ex. bokförings- och skattelagstiftning. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen.
Du har rätt till att begära ut dina personuppgifter för att kunna överföra dessa till annan personuppgiftsansvarig.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på följande sätt:

Gunnar Olssons Foto AB
Adress: Hornsgatan 91, 117 26, Stockholm
Tel: 08-55606050
E-post: info@gofoto.se