Köpvillkor

Köpvillkor

Gunnar Olssons Foto AB
Hornsgatan 91
117 26 Stockholm

Tel: 08-55 60 60 50
Fax: 08-55 60 60 52
Org.Nr: 556213-0137
E-post: info@gofoto.se


Priser

Priserna inkluderar mervärdesskatt (moms). Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, slutförsäljningar etc. Dessa meddelas vid beställning.


Betalalternativ

Kontokort - Betala med ditt Visa- eller MasterCard-kort. Kortbetalningen är säkrad genom att vi använder betalningstjänster från DIBS samt din bank. DIBS system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan oss och din bank sköts av DIBS och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// och/eller att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din webbläsare. Vi har därmed aldrig tillgång till kortinformationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter. Vi accepterar Visa och MasterCard. Ingen avgift tillkommer.

Direktbetalning - Betala direkt från ditt bankkonto. Vi accepterar direktbetalning från Handelsbanken (SHB), Nordea, SEB och Swedbank. När du valt direktbetalning och trycker på "Gå vidare till internetbanken" öppnas din internetbank i ett nytt fönster. Hur du loggar in och signerar köpet varierar beroende på vilken bank du använder. Betalningen är säkrad genom att vi använder betalningstjänster från DIBS samt din bank. DIBS system är godkända av alla svenska banker för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan oss och din bank sköts av DIBS och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// och/eller att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din webbläsare. Vi har därmed aldrig tillgång till bankinformationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kontouppgifter. Ingen avgift tillkommer.

Faktura via Klarna - För att använda faktura via Klarna som betalsätt uppger du ditt person-/organisationsnummer vid köptillfället. Då görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Person-/organisationsnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Du kan endast välja din folkbokföringsadress som leveransadress. När du har fått din beställning får du även en faktura som ska betalas inom 14 dagar. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00%. Väljer du detta alternativ tillkommer en faktureringsavgift på 49 kr.

Avbetalning via Klarna - För att använda avbetalning via Klarna som betalsätt uppger du ditt personnummer vid köptillfället. Då görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Du kan endast välja din folkbokföringsadress som leveransadress.

I dagsläget finns fem olika alternativ att välja mellan:

3 månader
Startavgift: 95 kr
Månadsavgift: 29 kr
Ränta: 0%
Minsta köpsumma: 1000 kr

6 månader
Startavgift: 195 kr
Månadsavgift: 29 kr
Ränta: 0%
Minsta köpsumma: 1000 kr

12 månader
Startavgift: 295 kr
Månadsavgift: 29 kr
Ränta: 0%
Minsta köpsumma: 1000 kr

24 månader
Startavgift: 295 kr
Månadsavgift: 29 kr
Ränta: 9,95%
Minsta köpsumma: 1000 kr

Konto
Startavgift: 0 kr
Månadsavgift: 29 kr
Ränta: 19,90%
Minsta köpsumma: 1 krLeveranser

MyPack - MyPack är det som tidigare hette Posten Postpaket. Detta leveranssätt innebär att dina varor skickas till närmaste postombud. När det finns på plats aviseras du via sms om du angett ett mobilnummer. Har du inte angett mobilnummer kommer en avi istället skickas hem till dig, något som gör att leveransen tar 1-2 dagar extra. Normalt sätt tar det cirka 2-4 vardagar från att du lagt din beställning tills varorna finns att hämta ut. Fraktfritt.

Företagspaket - När du som företag beställer med leveranssätt Företagspaket sker leveransen endast till företagets leveransadress, vardagar mellan 08.00-16.00. Posten levererar utan att kontakta dig först. Finns ingen på plats som kan ta emot leveransen lämnas en avi och du kan sedan hämta beställningen på Postens utlämningsställe. Fraktfritt.

Hämta hos oss - Hämta dina varor i butiken på Hornsgatan. Ta med ordernummer och legitimation. Kan endast hämtas av beställaren. Hur du hittar till butiken ser du under Kontakta oss. Fraktfritt.


Beställning utanför Sverige / Orders outside Sweden

För beställning till övriga länder än Sverige, kontakta oss.

For orders to countries other than Sweden, please contact us.


Garanti och köptrygghet

Om inget annat anges lämnas 2 års garanti på samtliga kikare och 1 års garanti på kameror. Enligt Konsumentköplagen har du som privatperson 3 års reklamationsrätt. Gofoto erbjuder dig 30 dagars bytes/returrätt på alla varor som är köpta hos oss. Kom ihåg att varan skall vara oanvänd och i originalförpackning. Returfrakten betalas av kunden och vi står för frakten tillbaka till dig vid alla byten. Det går även bra att komma in till butiken för retur eller byte.


Återbetalning

Kortbetalning
Vid återbetalning när du har betalt med Visa eller MasterCard görs en retur till samma kort som du betalade med. Bifoga en kopia på kontantnotan.

Direktbetalning
Vid återbetalning när du har betalt med direktbetalning görs en retur till samma konto som du betalade från. Bifoga en kopia på kontantnotan.

Faktura/Avbetalning via Klarna
Vid återbetalning när du har betalt med faktura eller avbetalning via Klarna makuleras fakturan/avbetalningen hos Klarna när vi har mottagit och kontrollerat returen. Bifoga kopia på fakturan.


Reklamation

Om produkten inte skulle motsvara dina förväntningar, kan du givetvis reklamera varan till oss. Vid en eventuell reklamation kontakta alltid oss så hjälper vi dig vidare med reklamationsärendet.


Integritetspolicy

Denna policy avser hur Gunnar Olssons Foto AB (Org.nr. 556213-0137, Hornsgatan 91, 11726 Stockholm) hanterar personuppgifter.
Gunnar Olssons Foto värnar om din personliga integritet och vi strävar alltid efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt och följa gällande lagar och regler för dataskydd. Med denna integritetspolicy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av Gunnar Olssons Foto.
Denna policy gäller för alla uppgifter som samlas in i samband med förfrågan, beställning, köp som du gör hos Gunnar Olssons Foto, genom användning av vår hemsida eller prenumerationer på nyhetsbrev.

Vem ansvarar för dina personuppgifter?
Gunnar Olssons Foto är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och att detta sker i enlighet med gällande lagstiftning.

När behandlar vi dina personuppgifter?
Gunnar Olssons Foto samlar in och behandlar dina personuppgifter för att du ska kunna handla varor eller kontakta oss vid exempelvis servicefrågor. Om du registerar dig som kund hos Gunnar Olssons Foto behandlar vi information som t.ex. köphistorik.

Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?
De personuppgifter Gunnar Olssons Foto samlar in och behandlar om dig i egenskap av kund som genomför köp är följande:

 • Namn och personnummer eller organisationsnummer
 • Telefonnummer och e-post
 • Adress
 • Betalningsuppgifter
 • Kundnummer
 • Kontoinformation
 • Uppgifter om dina inköp

För vilka ändamål behandlar vi dina uppgifter?
Gunnar Olssons Foto behandlar dina personuppgifter för att kunna:

 • upprätthålla våra förpliktelser till dig som kund vid köp, fakturering och support,
 • möjliggöra kundservice
 • tillhandahålla våra tjänster och hantera kundförhållandet
 • ge dig information och erbjudanden i nyhetsbrev och på vår hemsida,
 • bedöma vilka betalningssätt vi kan erbjuda dig, till exempel genom kreditbedömningar,
 • förhindra bedrägerier och följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar, och
 • kunna erbjuda marknadsföring via e-post

Laglig grund för behandling
Gunnar Olssons Foto behandlar alltid dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lagstiftning. Gunnar Olssons Foto behandlar dina personuppgifter när det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal med dig och när Gunnar Olssons Foto har ett annat legitimt och berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter, t ex ett intresse av att få marknadsföra sig mot besökare på webbplats eller ett intresse av att utveckla sin webbplats eller tjänster och/eller produkter. Om Gunnar Olssons Foto skulle behandla dina personuppgifter för något ändamål som enligt tillämplig lagstiftning kräver ditt samtycke, så kommer Gunnar Olssons Foto att inhämta ditt samtycke innan vi påbörjar en sådan behandling.

Hur länge sparas dina personuppgifter?
Gunnar Olssons Foto sparar dina personuppgifter i 24 månader efter det att kunden genomfört ett köp eller haft kontakt med Gunnar Olssons Foto eller så länge de krävs för att vi skall kunna fullgöra ändamålet som uppgifterna samlats in för. Gunnar Olssons Foto kan komma att spara uppgifterna längre om det behövs för att följa lagkrav eller för att bevaka Gunnar Olssons Foto rättsliga intressen, t.ex. om det pågår en juridisk process.

Vem lämnar vi ut personuppgifter till?
Gunnar Olssons Foto kan komma att lämna ut dina uppgifter till tredje part, vid exempelvis service eller support.
Till leverantörer av kort- och kommunikationstjänster samt till kreditupplysningsföretag vid ansökan om kredit vid köp.

Personuppgifter kan komma att lämnas ut av Gunnar Olssons Foto om det är nödvändigt för att följa lagkrav eller krav från myndigheter, för att tillvarata Gunnar Olssons Fotos rättsliga intressen eller för att förhindra bedrägerier. Gunnar Olssons Foto kan komma att överföra dina personuppgifter till land utanför EU/EES, om någon av Gunnar Olssons Foto leverantörer eller samarbetspartners befinner sig där. Vi kommer inte att sälja dina personuppgifter till tredje part.

Gunnar Olssons Foto har rätt att när som helst ändra Integritetspolicyn. Gunnar Olssons Foto kommer att i god tid meddela detta. Du har då rätt att säga upp avtalet om du inte godtar ändringen.

Säkerhet kring personuppgifter
För Gunnar Olssons Foto är säkerheten kring dina personuppgifter viktig och vi har därför vidtagit åtgärder för att skydda dessa.
Gunnar Olssons Foto ansvarar för att dina personuppgifter behandlas i enlighet med gällande lagstiftning.
Gunnar Olssons Foto kommer på din begäran eller på eget initiativ att rätta, avidentifiera, radera eller komplettera uppgifter som upptäcks vara felaktiga, ofullständiga eller missvisande.

Rätt att begära ut din personuppgiftsinformation
Du kan skriftligen begära att få ett utdrag över vilka personuppgifter vi har sparat om dig.
Du har rätt att få felaktiga kunduppgifter rättade.
Du kan begära dina uppgifter radera eller anonymiserade om det inte längre är nödvändiga för de ändamål de samlats in för. Det kan dock finnas lagkrav som innebär att vi inte omedelbart får radera dina personuppgifter som t.ex. bokförings- och skattelagstiftning. Vi kommer då att avsluta den behandling som görs för andra ändamål än att följa lagstiftningen.
Du har rätt till att begära ut dina personuppgifter för att kunna överföra dessa till annan personuppgiftsansvarig.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på följande sätt:

Gunnar Olssons Foto AB
Adress: Hornsgatan 91, 117 26, Stockholm
Tel: 08-55606050
E-post: info@gofoto.se