Om oss

Gunnar Olssons Foto grundades 1932 av fotograf Gunnar Olsson.


1940 flyttade företaget in i sina nuvarande lokaler på Hornsgatan. Huvudverksamheten på den tiden var studiofotograferingar och framkallning/kopiering av bilder. Många är de äldre söderbor som blivit förevigade hos fotografen på "Gunnar Olssons". Under 50-talet ökade försäljningen av kameror och tillbehör. Butiken blev en av landets ledande fotobutiker. Under början av 80-talet utökades sortimentet med många olika kikaremodeller, och är idag Sveriges, förmodligen Nordens största återförsäljare av kikare för alla användningsområden. Butiken ägs och drivs idag av tredje generationen Olsson, Henrik Olsson.Butiken då:

  


Butiken nu:

  
2022 var det 90 år sedan min farfar, Gunnar Olsson startade sin butik på Hornsgatan i Stockholm. I Europa och Sverige rådde depressionen med mycket hög arbetslöshet och Gunnar hade sökt flera jobb utan resultat. Till slut valde han att starta en egen butik istället.

I kassaboken från 1932, kan man läsa att första dagskassan var på 10 kronor och 70 öre! Det var mest fotouppdrag hemma hos privatpersoner i början, men med tiden kom även försäljningen av film och kameror igång. I början av 40-talet flyttades butiken tvärs över gatan till Hornsgatan 91 där vi fortfarande finns kvar idag.

//Henrik Olsson (tredje generationens fotohandlare) med kollegor.