Magnipro Miyo ED


Magnipro Miyo ED är en Japantillverkad fågelkikare med optik av riktigt hög kvalitet med bland annat ED-glas och ett stort synfält. Miyo ED är dessutom helt vattentät, gummerad och anpassad för glasögonbärare.


Optiken


ED-glasen i Magnipro Miyo ED gör att du får en bild med minimal kromatisk aberration och fina kontraster. Kvalitén på linserna och prismorna i denna kikare ger dessutom en bild med riktigt bra ljusstyrka och skärpa.                                       

Okularen


Miyo EDs stora okular ger dig en klar bild med stort synfält och en fin skärpa ända ut i bildens kant. Denna fina bild kan avnjutas både med och utan glasögon tack vare de vridbara ögonmusslorna.                                                                   

Ergonomin


Magnipro Miyo ED har en så kallad open-bridge-konstruktion vilket innebär att kikaren är öppen i mitten och därför blir väldigt bekväm att hålla i, även med bara en hand. Det greppvänliga gummit ger ytterligare bättre ergonomi.

Tåligheten


Miyo ED är fylld med kvävgas vilket gör den helt vattentät och imfri. Den är dessutom klädd i ett kraftigt gummi för extra skydd och de yttre linserna är behandlade med en Oil Fobic Coating som stöter bort smuts och vatten.                     

Magnipro


Magnipro lanserades våren år 2010 av oss på Gunnar Olssons Foto. I nära samarbete med Japans största kikaretillverkare, Kamakura Koki LTD, har vi tagit fram en serie kikare som är av riktigt bra optisk och mekanisk kvalitet.                     

8/10x42


Magnipro Miyo ED finns med åtta respektive tio gångers förstoring så att du kan välja den variant som passar dig bäst. Med 42 mm frontlins får du en ljusstark bild och kan använda kikaren även i gryning och skymning.                               

Fokuseringen


Det är inte bara optiken som håller hög klass på denna kikare. Den mekaniska kvalitén är även den riktigt bra. Detta märker du främst på det stora fokushjulets mjuka gång, ända från närgränsen på 1,5 meter till långa avstånd.                     

Läs mer om Magnipro 8x42 Miyo ED, se specifikationer och köp här.


Läs mer om Magnipro 10x42 Miyo ED, se specifikationer och köp här.